Gezondheid

Waarom slapen op een waterbed?Ergonomie: Een w
eldaad voor elke rug

Een waterbed neemt 100% de vorm aan van uw lichaam en neemt hiermee alle drukpunten weg op het lichaam. Spanning op de gewrichten, afgeknelde spieren, slapende armen of benen, eindeloos draaien, afknelling van de bloedsomloop zijn hiermee volledig verleden tijd. Direct bij het slapen gaan krijgt u dat zalige zwevende gevoel dat geen enkel slaapsysteem evenaren kan.

Automatisch zal uw lichaam een natuurlijke gezonde ondersteuning aannemen op een waterbed.
Met name onder de zwaardere lichaamsdelen zoals schouder en bekken wordt het water weggedrukt en verplaatst zich hiermee naar de benen en de schouders.
Gevolg: uw bekken kantelt naar achter, de ruggewervels worden uitgerokken en de tussenwervelschijven worden ontlast waardoor ze zich perfect kunnen regenereren Uw lichaam zal u dankbaar zijn.

PROFINE® waterbedden worden tevens op maat gemaakt aangepast aan uw persoonlijke lichaamsbouw. Uw vakhandelaar zal aan de hand van de PROFINE® comforttest uw lichaam opmeten zodat wij uw watermatras perfect kunnen bouwen afgestemd op uw persoonlijke behoefte. Voor meer uitleg zie www.profine.be: waterbed op maat.


Hygiëne: Stop allergieën

Per nacht verliest uw lichaam tot 1⁄2 liter vocht en per week meerdere mg aan huischilfers en haren. Dit is de ideale voedingsbodem en leefwereld van de spinachtige micro-organismen, namelijk de huisstofmijt. De allergenen van de huisstofmijt worden als de meest gevaarlijke allergieverwekkers bestempeld.
PROFINE® watermatrassen bestaan uit een vinylommanteling die geen zweet, lichaamszouten, huidschilfers, haarresten e.d. laten indringen. U kan eenvoudigweg met een vochtige doek uw lichaamsafval verwijderen en de hoes kan gewassen worden. Een PROFINE® capliner maakt het reinigen nog eenvoudiger.

Kent u het frisse gevoel van nieuwe lakens op het bed? Dat is het propere, frisse gevoel dat u krijgt bij het slapen op een PROFINE® waterbed, elke nacht opnieuw.Aangename Temperatuur

FFris en koel in de zomer: Stel de temperatuur van de waterbedverwarming in de warme seizoenen onder uw huidtemperatuur (28°C). Uw lichaam zal dit als zeer verfrissend ervaren en u wordt niet badend in het zweet wakker. Zorg er echter voor dat u de temperatuur niet lager instelt dan 26°C.

Lekker warm en knus in de winter: Tijdens de koude wintermaanden kan u de temperatuur boven uw huidtemperatuur instellen. U hoeft dan niet meer met uw eigen lichaamswarmte uw bed te verwarmen, u krijgt warmte waardoor uw spieren en gewrichten soepel blijven
Extra voordeel: Daar een mens gemiddeld 1⁄2 liter vocht verliest op een nacht, wordt uw matras na een tijd vochtig. Bij slechte ventilatie kan er schimmelvorming op verscholen plaatsen optreden.
Dit is bij PROFINE® uitgesloten want net zoals bij een vochtige handdoek die u op een warme radiator hangt, zal het vocht op een waterbed verdampen door de warmte van de watermatras.

Kortom: Door de temperatuurinstelling werkt het waterbed zeer therapeutisch voor rheumapatiënten, arthritis, bloedsomloopstoornissen, spier of gewrichtspijnen, koude handen en voeten.Wat als ons lichaam verandert?

De aanschaf van een bed is vaak voor meerdere jaren en gebeurt meestal in een “nu” moment. Wat als we zwaarder of lichter worden? En wat als ons comfortgevoel verandert?
Bij een waterbed kan men de waterhoeveelheid aanpassen: vermagert men, kan men water toevoegen, verdikt men, kan men water wegnemen.


Het unieke concept waarbij men de inhoud van uw matras perfect op uw lichaamsgewicht kan afstellen, geeft u het gevoel te zweven. Dit gevoel bepaalt u, waar en wanneer u wil. Iedere PROFINE® slaper zal ondervinden dat hij zijn enkel zijn waterbed gemist heeft op vakantie.Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Een goed slaapsysteem is een verstandige investering , immers 1/3 van uw leven brengt u in bed door. De slaapsystemen zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd zowel naar vormgeving als comfort. Echter om de voordelen van een waterbed te bekomen in een traditioneel slaapsysteem, ligt het prijskaartje merkelijk hoger dan bij een Profine® waterbed. U kan zich dan afvragen wat een waterbed verbruikt en ook hier kunnen wij bevestigen dat bij een normaal gebruik (na verluchten bed toedekken, normale kamertemperatuur) een waterbed niet meer verbruikt dan een koelkast, energieklasse A. Een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding gaat u zeker kunnen appreciëren.
Neemt u ook een kijkje op
onze collectie www.profine.be.” Firstline” van Profine is eerder de traditionele, iets strakkere vormgeving. De “2 Sleep” lijn van Profine is een eerder verrassend design voor een waterbed.


Profine Bedsystemen N.V., Bouwelven 10, IZ Klein Gent, B-2280 Grobbendonk, Belgien, Tel.: +32 (0) 14 285 800, info@profine.be, www.profine.be - IMPRESSUM