FAQ


Word ik zeeziek in mijn waterbed?

Op zee kan je zeeziek worden daar de beweging niet door uzelf veroorzaakt wordt. Op een Profine® waterbed kan je niet zeeziek worden omdat het pas beweegt als u ook beweegt. Dit kortstondig “wiegen” wordt zelfs als zeer aangenaam ervaren.
Een waterbed wordt tevens gestabiliseerd zodat de wiegtijd slechts varieert van 5 tot 0 seconden.Is een waterbed niet te zwaar voor mijn vloer?

Onder het waterbed worden gewichtsverdelers gebouwd waarbij de druk per m2 minder is dan het gewicht van 3 volwassen personen.
Deze unieke constructie heeft tevens als voordeel dat de onderzijde van uw bed afgesloten is voor vuil en u daar niet meer dient te poetsen.Ik lees graag in bed, kan ik mijn waterbed verstellen?

Een goed waterbed kan men niet verstellen. Er zijn echter hoofdborden en kussens die het zitten vergemakkelijken. Bovendien kan u uren zitten in een waterbed zonder dat u druk op het zitvlak ondervindt.


Mijn partner wil een gewone matras en ik wil een waterbed, kan dat?

Profine® heeft hiervoor de revolutionaire B-Box ontwikkeld die u de perfecte oplossing biedt. Zie www.profine.be onze collectie 2 Sleep “B-Box”Wat is de levensduur van mijn waterbed?

In principe gaat een waterbed gemiddeld 10-12 jaar mee. Hierna kan de watermatras vervangen worden en kan de constructie blijven staan. De kost van een nieuwe watermatras weegt echter niet op tegen de kost van een volledig nieuw slaapsysteem. Sommige mensen slapen daarentegen 20-30 jaar in hetzelfde waterbed zonder enige problemen. Water is tenslotte overslijtbaar.Kan mijn waterbed lekken?

Bij een goed onderhoud en bij aanschaf van een kwaliteitswaterbed bij een erkend vakhandelaar is de kans zeer klein. Mocht er toch een lek zijn, dan wordt het water opgevangen door de veiligheidsvoering en kan niet uit het waterbed lopen.
De kwaliteit van het vinyl en de structuur van de lasnaden zijn doorslaggevend voor de levensduur van uw watermatras.
Profine® waterbedvinyl is uniek in zijn soort en samenstelling. Onder streng toezicht van regelmatige labocontroles garanderen wij u een constante hoge kwaliteitsnorm.
Mijn partner weegt veel meer, kunnen wij dan op een waterbed slapen?

Profine® biedt u de keuze uit Uno of Duo systemen. Bij een duosysteem slaapt ieder op zijn watermatras zonder dat u hiervan hinder ondervindt in het midden van het bed. Bovendien kan ieder individueel zijn/haar gewenste bedtemperatuur instellen.
Heeft het waterbed ook een nadeel?

Ja! U zal het missen als u elders slaapt.


Profine Bedsystemen N.V., Bouwelven 10, IZ Klein Gent, B-2280 Grobbendonk, Belgien, Tel.: +32 (0) 14 285 800, info@profine.be, www.profine.be - IMPRESSUM